Lenmagpelyhes zsemle

Lenmagpelyhes,útifű maghéjas zsemle mikróban készítve.

Hozzávalók (1 db-hoz): 

  • 1 evőkanál lenmagpehely
  • 1 evőkanál útifűmaghéj 
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 2,5 evőkanál víz
  • 1 csipet só
  • pár csepp kókuszolaj a forma kikenéséhez
  • üveg kompótos tálka a sütéshez

Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük. 

A sütéshez előkészített formát vékonyan kikenjük a kókuszolajjal, majd beleöntjük a masszánkat. 2,5 perc alatt a mikróban 750 watton készre sütjük. 

Ha lejárt a mikró, a zsemlénket kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Az alja kicsit nedves lesz, amikor kivesszük a formából, de miután kihűlt, már tökéletes. 

Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "konyhatunder.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.