Hozzávalók:
- tészta:
- 6 db tojás
- 6 ek eritrit
- 2 ek kakaópor
- 4 ek tk.liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 dl étolaj
- krém:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg nyírfa porcukor
- 25 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja
- máz:
- 2 cs vaniliás pudingpor
- 6 dl Fanta
- 2 ek eritrit
Elkészítés:
A tojássárgát habosra keverjük az eritrittel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben sütjük. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a mázat. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot készítenénk csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.