- Hozzávalók:
- 390 ml víz
- 40 ml citromlé
- 350 g Szafi világos kenyér lisztkeverék (helyettesíthető vagy keverhető az expressz lisztkeverékkel)
- 1 teáskanál só
- 1 csomag instant élesztő
Elkészítés: Az alapanyagokat ebben a sorrendben pakoljuk a kenyérsütő üstjébe. Gluténmentes programra, 750 g-os kenyér méretre állítottam. Az én sütőm előmelegíti a hozzávalókat. A második dagasztás után kivettem a keverő lapátokat. Ha nincs időnk vagy nem vesszük észre, hogy mikor ér véget a második dagasztás, akkor sincs semmi gond. A második dagasztás után van egy libegtetés, picit megkeveri a tésztát (nem is értem ez mire jó). Mivel elég kevés a massza, nem mindig egyenletesen tölti ki az üstöt, s nem szerettem volna, ha a lapát benne marad. Így csak a 2 lyúk marad. Nekem kétkaros kenyérsütő gépem van. A tésztát visszatettem. Hagytam dolgozni a gépet. A sütés végén még 15 percig sütöttem tovább.