Gépi kenyér világos kenyér lisztkeverékből

Gépi kenyér Szafi világos kenyér lisztkeverékből

  • Hozzávalók:
  • 390 ml víz
  • 40 ml citromlé
  • 350 g Szafi világos kenyér lisztkeverék (helyettesíthető vagy keverhető az expressz lisztkeverékkel)
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag instant élesztő

Elkészítés: Az alapanyagokat ebben a sorrendben pakoljuk a kenyérsütő üstjébe. Gluténmentes programra, 750 g-os kenyér méretre állítottam. Az én sütőm előmelegíti a hozzávalókat. A második dagasztás után kivettem a keverő lapátokat. Ha nincs időnk vagy nem vesszük észre, hogy mikor ér véget a második dagasztás, akkor sincs semmi gond. A második dagasztás után van egy libegtetés, picit megkeveri a tésztát (nem is értem ez mire jó). Mivel elég kevés a massza, nem mindig egyenletesen tölti ki az üstöt, s nem szerettem volna, ha a lapát benne marad. Így csak a 2 lyúk marad. Nekem kétkaros kenyérsütő gépem van. A tésztát visszatettem. Hagytam dolgozni a gépet. A sütés végén még 15 percig sütöttem tovább.

Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "konyhatunder.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.