Hozzávalók a pörkölthöz:
- 1 egész csirkemell
- szeletelt csiperke gomba ízlés szerint
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál sertés zsír
- só
- bors
- delikát
- édesnemes paprika
- 1 tejföl
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
Hozzávalók a nokedlihez:
- 3 tojás
- teljes kiőrlésű liszt keverve finom búzaliszttel
- só
- kevés víz
Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágjuk. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, felöntjük vízzel, fűszerezzük, beletesszük a csirkemellet, szeletekre vágott gombát. Puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a teljes kiőrlésű liszttel. Ráöntjük a pörköltre, összeforraljuk.
A nokedli elkészítéséhez 3 tojást, a sót összekeverjük a liszttel. Annyi lisztet használunk, hogy nokedli állagú masszát kapjunk. Szoktam hozzá kevés vizet adni. A masszát kicsit félre teszem pihenni. Egy nagyobb fazékban vizet forralok sóval és kevés olajat is adok hozzá. Mindig teszek a tészta főző vizébe kevés sót és olajat, hogy ne ragadjanak össze. Ha forr a víz, akkor nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Addig főzzük, míg a tetejére szépen feljönnek. Leszűrjük az elkészült tésztánkat, langyos vízzel átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.