Gombás csirkemell nokedlivel

Gombás, tejfölös csirkemell teljes kiőrlésű nokedlivel.

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • 1 egész csirkemell
  • szeletelt csiperke gomba ízlés szerint
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál sertés zsír
  • bors
  • delikát
  • édesnemes paprika
  • 1 tejföl
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 3 tojás
  • teljes kiőrlésű liszt keverve finom búzaliszttel
  • kevés víz

Elkészítés: 

A csirkemellet kockákra vágjuk. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, felöntjük vízzel, fűszerezzük, beletesszük a csirkemellet, szeletekre vágott gombát. Puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a teljes kiőrlésű liszttel. Ráöntjük a pörköltre, összeforraljuk.

A nokedli elkészítéséhez 3 tojást, a sót összekeverjük a liszttel. Annyi lisztet használunk, hogy nokedli állagú masszát kapjunk. Szoktam hozzá kevés vizet adni. A masszát kicsit félre teszem pihenni. Egy nagyobb fazékban vizet forralok sóval és kevés olajat is adok hozzá. Mindig teszek a tészta főző vizébe kevés sót és olajat, hogy ne ragadjanak össze. Ha forr a víz, akkor nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Addig főzzük, míg a tetejére szépen feljönnek. Leszűrjük az elkészült tésztánkat, langyos vízzel átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "konyhatunder.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.