Joghurtos zsemlék

Joghurtos zsemlék útifű maghéjjal

Hozzáalók:

  • 50 dkg liszt(35 dkg teljeskiőrlésű,15 dkg finom liszt)
  •  1 teáskanál útifű maghéj
  •  1 evőkanálnyi olaj
  •  2 tk só
  •  2tk cukor
  •  7 dkg por élesztő
  •  350 ml folyadék(1 joghurt és víz)

A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe pakolom, dagasztás programon összedolgoztatom ,kelesztem. A program lejártakor kiveszem a gépből. Zsemléket formázok,15 percig tepsiben pihentetem,majd a zsemlék tetejét lekenem tojássárgájával. Aranybarnára sütkük.


Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "konyhatunder.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.