Hozzávalók (1 db-hoz):
- 1 evőkanál lenmagpehely
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2,5 evőkanál víz
- 1 csipet só
- pár csepp kókuszolaj a forma kikenéséhez
- üveg kompótos tálka a sütéshez
Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük.
A sütéshez előkészített formát vékonyan kikenjük a kókuszolajjal, majd beleöntjük a masszánkat. 2,5 perc alatt a mikróban 750 watton készre sütjük.
Ha lejárt a mikró, a zsemlénket kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Az alja kicsit nedves lesz, amikor kivesszük a formából, de miután kihűlt, már tökéletes.