Hozzávalók:
- fél kg csirkemell filé
- 3 evőkanálnyi teljeskiőrlésű liszt
- 4 tojás
- só
- teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (zsemlemorzsába kevertem tönköly korpát)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük, besózzuk, panírozzuk. Sorrend: liszt tojás zsemlemorzsa. Forró olajban sütjük. Papírtörlőre vesszük ki, hogy az olajat felitassa.
Hozzávalók a zöldséges hajdinához:
- 1 csésze hajdina
- 2 csésze víz
- 2 evőkanál mexikói zöldségkeverék (bármi lehet)
- 1 kávéskanál só
- pici bors
- fokhagyma granulátum
- sómentes delikát
Elkészítés:
A hajdinát leöblítjük, majd vízzel, zöldségekkel és a fűszerekkel megfőzzük.Ha elfőtte a levét, akkor fedő alatt hagyjuk puhulni. Szép pergős marad.