Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg lisztkeverék (12,5 dkg dia wellness sütemény liszt koncentrátum és 12,5 dkg búzafinomliszt)
- 250 g natúr joghurt
- 4 dkg olvasztott kókuszolaj
- 4 dkg 1:4 erősségű édesítő
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 3 dkg cukrozatlan holland kakaópor
- 4 dkg 1:4 édesítő
- 3 evőkanálnyi olvasztott kókuszolaja tészta lekenéséhez, hogy a kakaó jobban tapadjon
- 1 tojássárgája a csigák lekenéséhez
Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk még hozzá egy kis kókuszolajat vagy joghurtot. Addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. A kakaóport összekeverjük az édesítővel. Kevés vízzel krémes állagúra kavartam. A tésztát kinyújtottam, az olvasztott kókuszolajjal lekentem, erre simítottam a kakaós masszát. Szorosan feltekertem. 10 részre szeleteltem. Sütőpapíros tepsire helyeztem. Tetejüket lekentem az elkavart tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöttem 20-25 percig.