Tejszínes csokis süti

Tejszínes,csokis, szénhidrát csökkentett sütemény.

Hozzávalók:

Tészta:

  •  6 evőkanál liszt (4 evőkanál teljes kiőrlésű, 2 evőkanál finom liszt)
  • 6 tojás szétválasztva, fehérje habbá verve
  • 6 evőkanál cukornak megfelelő édesítő
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál langyos víz
  • fél csomag sütőpor ,
  • 1 evőkanál kakaópor

A tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel,hozzáadjuk,az olajat,vizet,,majd a sütőporral elkevert lisztet,végül a felvert tojások habját. Óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Krém: 1 csokipudingot 3 dl tejben , 4 evőkanál cukornak megfelelő édesítővel megfőzünk. Kihűtjük. A kihűlt pudingot 2,5 dl felvert habtejszínnel lazítjuk. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk. Tetejére csokimázat teszünk.

Máz: 

  • 1 tábla tortabevonót felolvasztunk (mikróban szoktam)
  • 4 evőkanál olaj

Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "konyhatunder.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.