Hozzávalók:
Tészta:
- 6 evőkanál liszt (4 evőkanál teljes kiőrlésű, 2 evőkanál finom liszt)
- 6 tojás szétválasztva, fehérje habbá verve
- 6 evőkanál cukornak megfelelő édesítő
- 1 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál langyos víz
- fél csomag sütőpor ,
- 1 evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel,hozzáadjuk,az olajat,vizet,,majd a sütőporral elkevert lisztet,végül a felvert tojások habját. Óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krém: 1 csokipudingot 3 dl tejben , 4 evőkanál cukornak megfelelő édesítővel megfőzünk. Kihűtjük. A kihűlt pudingot 2,5 dl felvert habtejszínnel lazítjuk. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk. Tetejére csokimázat teszünk.
Máz:
- 1 tábla tortabevonót felolvasztunk (mikróban szoktam)
- 4 evőkanál olaj