Hozzávalók:
- 50 dkg csirkezúza
- 1 db vöröshagyma
- fél paprika
- 1 közepes paradicsom
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- édes, piros fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés: A zúzát alaposan megmossuk, ha szükséges, akkor kisebb darabokra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, Kevés vízzel felöntjük, megszórjuk pirospaprikával majd beletesszük a fűszereket, kockára vágott paradicsomot, felkockázott paprikát, végül a zúzát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy jó sűrű szaftot kapjunk.
Tálalhatjuk burgonyával, tésztával, rizzsel.