Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt (finomliszt és zéró 6 lisztkeverék keverve)
- 1 ráma
- 15 dkg cukornak megfelelő édesítő, cukorhelyettesítő
- fél sütőpor
- 2 tojássárgája
- tejföl (annyi, hogy gyúrható legyen)
A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk és hűvös helyen pihentetjük.
Töltelék: Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Kicsit összefőzzük és ízesítjük fahéjjal és édesítővel, ha szükséges. Zabkorpát teszünk hozzá szükség szerint, felissza az alma levét.
A tésztát kinyújtjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük. Ha szükséges meghintjük zabkorpával, így nem ázik el a tésztánk. A tölteléken egyenletesen eligazítjuk, majd a másik lappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.