Almás pite DW módra

Almás pite cukormentes zéró6 lisztkeverék szénhidrát csökkentett

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt (finomliszt és zéró 6 lisztkeverék keverve)
  • 1 ráma
  • 15 dkg cukornak megfelelő édesítő, cukorhelyettesítő
  • fél sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • tejföl (annyi, hogy gyúrható legyen)

A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk és hűvös helyen pihentetjük.

Töltelék: Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Kicsit összefőzzük és ízesítjük fahéjjal és édesítővel, ha szükséges. Zabkorpát teszünk hozzá szükség szerint, felissza az alma levét.

A tésztát kinyújtjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük. Ha szükséges meghintjük zabkorpával, így nem ázik el a tésztánk. A tölteléken egyenletesen eligazítjuk, majd a másik lappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "konyhatunder.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.