Mákos aranygaluska

Mákos búzakorpás aranygaluska

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. búzakorpa
  • 3 dl langyos tej
  • 7 dkg ráma
  • 2 tojás sárgája
  • 4 ek cukornak megfelelő édesítő
  • 1 cs. instant élesztő

Szóráshoz: Mák édesítővel elkeverve ízlés szerint, olvasztott vaj

Vanília öntet: 

  • 6 dl tej,
  • 1 csomag vanília puding, 
  • 4 evőkanálnak megfelelő édesítő.

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe raktam és dagasztó programot indítottam. A kelesztés végén a tésztát kinyújtottam, kis karikákat szaggattam, amit a sütőpapírral bélelt tepsibe rétegeztem. A rétegeket lekentem olvasztott vajjal és megszórtam az édesítős darált mákkal. Előmelegített sütőben készre sütöttem. Vanília öntettel tálaltam. A vanília pudingos öntethez a hozzávalókat elkevertem, majd 5 perc alatt a mikróban megfőztem. Félidőben megkavartam.

Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "konyhatunder.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.